2012-10-23

banankaka

Lite otippat kanske. Efter drygt en veckas bloggtystnad ramlar det in en nybakad banankaka - kladdig, god och nyttig. (Frukt är nyttigt!) Har man inte tid att arbeta fram bra ord och formuleringar så kan man ju alltid svänga ihop en kaka. Tänkte jag. Det kändes rätt! :)
 
 
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
2 bananer
1 dl mjölk
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Skala och mosa bananerna.
Tillsätt banan, smör och mjölk till ägg-socker-smeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
175 grader - ca 45 min

1 kommentar:

ElisabethT sa...

MMmm baka är roligt, inte för att jag är duktig på det men jag tycker det är kul. Jag äter kakan men det är den "lasten" jag har lättast att avstå.
kram